ALIMENTA’T BÉ A LA TARDOR!

A la tardor els dies es van fent més curts i les temperatures van descendint a poc a poc.

És l’època dels “catarros”.

L’organisme ha d’adaptar-se a aquests canvis climatològics i una alimentació alta en vitamines i minerals farà que li fem front de la millor manera per evitar problemes de salut.

La dieta mediterrània és la ideal degut a que aporta tots els elements indispensables al nostre organisme per a l’arribada de l’hivern.

La primera recomanació que volem fer és beure suficient aigua, ja que fa que ens mantinguem hidratats i ajuda a regular la nostra temperatura corporal.

Les fruites són fonamentals a la tardor per prevenir refredats, especialment les fruites cítriques com la mandarina, la taronja o la llimona. Tot i que les més típiques d’aquesta època són el codony, el raïm, o la magrana, que també aporten gran quantitat de vitamina C. No ens hem d’oblidar de menjar suficients verdures i hortalisses com per exemple la carbassa, que proporciona bones quantitats de beta-carotè i vitamina C i E, implicades en el manteniment de la funció de la retina i l’agudesa visual. El seu alt contingut en potassi regula la tensió arterial i a més a més és molt digestiva i conté poques calories.

Els iogurts, formatges frescos, o altres derivats làctics són un bon complement de calci i faciliten la síntesis de vitamina D, a part d’aportar proteïnes d’alt valor nutricional per a la reconstrucció dels nostres teixits.

Les carns blanques i el peix són igual d’importants, i es poden alternar amb llegums com les llenties o els cigrons que també aporten proteïnes de gran qualitat.

Un aliment clau de la tardor són els fruits secs: castanyes, ametlles o nous..., en quantitats moderades ja que aporten molta energia per combatre les baixes temperatures, fibra i nutrients essencials.

A més a més la mel, rica en pròpolis, que és un antibiòtic natural, et revitalitzarà i t’aportarà moltíssimes vitamines i minerals, a més de reforçar les teves defenses.

 

Benvinguda Tardor!