La Creu Roja tanca la campanya d´estiu amb 256 donacions

La campanya d’extraccions de sang de la Creu Roja, amb el suport d’Assegurprevenció, el Ministeri de Salut, Afers Socials i Ocupació, el Servei Andorrà d´Atenció Sanitària i el Banc de Sang i Teixits de Catalunya, s´ha acabat aquest dimecres amb les darreres extraccions arribant a la xifra de 256.  

La Creu Roja ha valorat positivament aquesta primera campanya realitzada a l’estiu i ha assenyalat que, malgrat molta gent va donar sang fa només uns mesos a la Marató, molts han volgut repetir tornant a fer la seva aportació. L’entitat agraeix a tothom la participació en aquesta campanya, ja que el sistema sanitari sempre requereix de disponibilitat de sang, per exemple, per poder fer transfusions en casos d’urgència com accidents o operacions quirúrgiques.

Aquesta és la segona col·lecta de l’any, després de la Marató de donants que es va fer, com dèiem, el 22 d’abril. Aquella cita va ser tot un èxit; es va batre el rècord de donacions en una sola jornada després d’arribar a les 509 i sumar 142 donants nous, que mai abans havien participat en una campanya d’extraccions d’aquestes característiques. Des de la Creu Roja Andorrana s’han mostrat molt satisfets d’haver assolit avui una de les xifres més altes (enfront a les 184 donacions de juliol del 2015 i les 224 donacions de juny del 2014) i de que, com en cada edició, hi hagi hagut donants nous.  

A aquestes s´hi sumaran les que s´aconsegueixin a les properes campanyes. Entre totes s’espera anar incrementant la xifra de les donacions fent honor al lema de la campanya: “Som donants d’alçada”.